„Még egyszer!”

„Még egyszer!”

A misszióról Miskolcon

Ötletek a misszióra, Szerző: Bozzay Tamás - Június 03. 63

Izgalommal és vegyes várakozással készültünk az első motivációs missziós képzésre, mely Miskolcon került megrendezésre május 18–19 között. Mit mondjak, valóban motiváló volt.

Mi újat lehet mondani a misszióról 2019-ben? – sokakban megfogalmazódhat a kérdés. Talán a misszióról valóban nem sok újat, de a hogyanról annál többet.

Ha egy kicsit felidézzük a reformáció szó jelentését, vagyis visszatérünk az eredeti formához, akkor közelebb kerülünk a megoldáshoz. Miről is van, volt szó? Szabó László testvér tartott egy olyan újszerű képzést, mely a személyes kapcsolatokra, ill. a házi Biblia-körökre helyezi a fő hangsúlyt. Mindez motivációs előadásokkal, tapasztalatokkal rád fókuszálva, mert eközben azt érezhetted, hogy igen, ez az én lehetőségem is, miért ne? A házi körök mint lehetőség nyitott ajtóként várnak ránk.

Rögtön az elején szembesültünk azzal a rossz hírrel, hogy gyülekezeteink leépülőben vannak. Sajnos ezt mindenki tudja. Ami érdekes, hogy ebben a közegben is vannak élő, növekedő gyülekezetek ma.

A képzés menetéről röviden:

A kezdeti áhítatok után rövid, 40 perces impulzusokat kaptunk, melyek közben csoportok szerveződtek. Kétfelé osztódott a csapat. Voltak, akiket a személyes misszió érdekelt jobban, s olyanok is, akiket inkább a házi körök. Házi körök, melyek nem feltétlenül Biblia-körök, inkább annak előfutárai. Ahol a személyre, a személyekre (4–6 főre) kerül a hangsúly. Lehet, hogy eleinte elég meghallgatnod a barátod, szomszédod, gyermeked, ismerősöd. Próbálj segíteni, megérteni – hangzott el.

Ezalatt a kialakult csoportok tagjaiként is megosztottuk a tapasztalatainkat egymással, sőt, szituációs gyakorlatokat oldottunk meg, beszéltünk át közösen. Új barátságok is szövődtek. Ami talán az egyik legérdekesebb lehetőség volt, hogy a csoportok ezután is tarthatják a kapcsolatot, amennyiben regisztrálnak a külön erre a célra létrehozott adimis.org nevű weboldalon.

Igazán színes, jól előkészített, jól megszervezett előadásokon vehettünk részt, melyen az az elhatározás is megszületett, hogy ennek lesz folytatása.

Az eddig kapott visszajelzések is megerősítik, hogy nagyon gyakorlatias képzésben volt részünk. Köszönet és hála a rendezőknek, nemcsak a helyszínért, hanem a sok finom és egészséges ételért is! Még útravalót is kaptunk. A lelkiekről nem is beszélve.

Várva várjuk a folytatást, remélhetőleg ugyanitt! Én ott szeretnék lenni! És te? Várunk rád, mert várnak rád! Kezdjük újra! „Még egyszer.”

 

Bozzay Tamás
Nyíregyháza


 
#2019_06/1

Keresés a cikkek között

További új cikkek

Isten drága gyermekei
Új

Párhuzamok és kapcsolódások: az Úr mindennapi csodái

Október 08.

Egy időpont: 2019. szeptember 21. (szombat) Két helyszín: Békéscsaba és Debrecen Két program: a „Ki a sótartóból!”-konferencia és egy keresztség

Portré
Új

Mint ősszel a falevél…

Október 08.

Mit gondoltok, mekkora súlya lehet 1,5 kamionnyi vagy 30 raklap Bibliának? Ezt mi csak sejthetjük, de egyik testvérünk pontosan tudja, mert mostanra ajándékozott oda ennyi Szentírást a jó Isten neve megdicsőítésére és sokak áldására.