Egy szombat „gyerekbarát módra”

Egy szombat „gyerekbarát módra”

Isten drága gyermekei, Szerző: Szabó Adrienn - Május 21. 79

2019. május 04-én egy rendhagyó kezdeményezés látott napvilágot a nyíregyházi gyülekezetünkben. Havi rendszerességgel kívánjuk megszólítani fiataljainkat és a gyerekeket, mint a felnövekvő generáció jeles képviselőit, hogy családiasabb, otthonosabb légkört biztosítva számukra, vonzóbbá tegyük a kissé ceremoniális jelleget öltő istentiszteleteinket.

Ilyenkor játékos formában próbáljuk elmélyíteni bibliai ismereteiket, a hétköznapi életből vett példákkal igyekszünk bemutatni, hogy hogyan igazodhatnak el a mindennapok útvesztőiben, rátalálva a helyes útra. Hitelesen alátámasztva ezáltal ama tényt, hogy a jó Istennek a mai, kissé összekuszálódott világunkban is vannak kézenfekvő megoldásai életünk nagy kérdéseire.

Hosszú távú célunk, hogy imaházunk jelenleg üres széksorai megteljenek aktív és lelkes fiatalokkal, akik új színt és lendületet vihetnek gyülekezeti életünkbe.

Ne feledjük: „Engedjétek, hogy a kis gyermekek énhozzám jöjjenek, és ne tiltsátok el őket, mert ilyeneké az Istennek országa."

 

Szabó Adrienn
Nyíregyháza


 
#2019_05/2

Keresés a cikkek között

További új cikkek

„Gyertek, gyűljünk össze!“
Új

Az új élet tábora

Augusztus 09.

A fiatal felnőttek tábora Bózsván került megrendezésre július végén „új élet” névvel. A szervezők természetközeli helyszínnel, nagyon változatos programokkal, alternatívákat kínálva várták a résztvevőket, melyekből most a teljesség igénye nélkül szeretnék egy kis ízelítőt adni. 

Ötletek a misszióra
Új

A TÁBOR

Augusztus 08.

Mentek a TÁBORBA? – kérdezte a barátnőm július elején. Alapvető – válaszoltam. Nem volt kérdés, hogy az évek rutinja most sem törik meg, mégsem a megszokás vitt el újra...