Egy szombat „gyerekbarát módra”

Egy szombat „gyerekbarát módra”

Isten drága gyermekei, Szerző: Szabó Adrienn - Május 21. 49

2019. május 04-én egy rendhagyó kezdeményezés látott napvilágot a nyíregyházi gyülekezetünkben. Havi rendszerességgel kívánjuk megszólítani fiataljainkat és a gyerekeket, mint a felnövekvő generáció jeles képviselőit, hogy családiasabb, otthonosabb légkört biztosítva számukra, vonzóbbá tegyük a kissé ceremoniális jelleget öltő istentiszteleteinket.

Ilyenkor játékos formában próbáljuk elmélyíteni bibliai ismereteiket, a hétköznapi életből vett példákkal igyekszünk bemutatni, hogy hogyan igazodhatnak el a mindennapok útvesztőiben, rátalálva a helyes útra. Hitelesen alátámasztva ezáltal ama tényt, hogy a jó Istennek a mai, kissé összekuszálódott világunkban is vannak kézenfekvő megoldásai életünk nagy kérdéseire.

Hosszú távú célunk, hogy imaházunk jelenleg üres széksorai megteljenek aktív és lelkes fiatalokkal, akik új színt és lendületet vihetnek gyülekezeti életünkbe.

Ne feledjük: „Engedjétek, hogy a kis gyermekek énhozzám jöjjenek, és ne tiltsátok el őket, mert ilyeneké az Istennek országa."

 

Szabó Adrienn
Nyíregyháza


 
#2019_05/2

Keresés a cikkek között

További új cikkek

Ötletek a misszióra
Új

Nagy az öröm, mikor együtt örülünk Isten tetteinek!

Június 03.

A tiszaburai romamisszió a szolnoki gyülekezet missziója. Tiszabura 65 km-re van Szolnoktól, azonban a távolság ellenére a szolnoki lelkészek és testvérek áldozatos szívvel dolgoznak már 6–8 éve az ott élő roma családokért. Ez hosszú idő, és Isten úgy látta jónak, hogy segítséget küldjön számukra.

„Gyertek, gyűljünk össze!“
Új

Ördögöt űztünk egész nap…

Június 03.

…de szeretnénk majd máskor is ilyen szombatokat! Talán évente egyszer jó lenne hasonlót szervezni, nem kéne várni vele újabb 100 évet. A 200. évfordulót már az Új Jeruzsálemben tartjuk, onnan már nem kell űzni senkit…