Miért éri meg változtatni a berögzült szokásainkon?

Miért éri meg változtatni a berögzült szokásainkon?

A Ki a sótartóból-konferenciáról

Isten drága gyermekei, Szerző: Hegyes-Horváth Géza - Május 05. 38

A hatodik alkalommal is nagy családi istentisztelet lett a Ki a sótartóból missziótalálkozó. Jó volt látni a testvérek szemében az Isten iránti szeretetet, az áldott reménységet, hogy Jézus hamar visszajön értünk és a hálás szívből fakadó munkálkodni vágyást az Úr művében. Eljöttünk azért, hogy ünnepeljük csodálatos Istenünket, hogy ápoljuk a testvéri, munkatársi közösséget és hogy tanuljunk hatékonyan és örömmel dolgozni az Ő művében.

A Tiszavidéki Egyházterület vezetése megkeresi a világ különböző részein élő, az Úr művében hatékonyan dolgozó testvéreinket, és megkéri előadónak ezekre az alkalmakra. Ők mindannyian olyan személyek, akik nem csak az íróasztal mellől ismerik a missziót, hanem gyakorolják is mindennapi életükben. Így esett a választás erre az alkalomra Paolo Benini testvérre, aki korábban több tisztséget is betöltött az Olasz Unióban, de ennél lényegesebb, ahogyan az Istentől távol levő emberekért és a gyülekezetekért dolgozott és most is dolgozik egy másik országban, ahová a szolgálata szólította. A 73 tagú bergamói gyülekezet 245 tagúvá nőtte ki magát, és egy gyülekezet helyett most már négy különböző helyen jönnek össze, vendégekkel együtt körülbelül 400-an minden szombaton. Testvérünk jelenleg az Inter-Európai Divíziónál dolgozik Svájcban, de ott – a munkája mellett – még egy bibliatanulmányozó csoportot is vezet.

A missziótalálkozó előtti két napon a Tiszavidéki Egyházterület lelkészkarát képezte a misszióra, és próbálta elfogadtatni velünk azt a tényt, hogy a misszió ma is lehetséges, még Európában is. 18 olyan európai gyülekezetet tanulmányoztak, amelyek az elmúlt években jelentős növekedést tapasztaltak (Olaszországban, Spanyolországban, Portugáliában, Németországban, Svájcban, Romániában stb.). Ezeknek a tapasztalatait és tanulságait osztotta meg velünk.

Szombaton délelőtt Paolo testvér az Igéből tárta elénk a gyülekezetnövekedés lelki alapjait, délután pedig olyan tapasztalatokat osztott meg velünk, amelyek bizonyítják a misszió működőképességét.

Úttörőink jelentős áldozatot vállaltak a misszió sikeréért, és készek voltak változtatni berögződött gyakorlataikon, amikor a Szentlélek meggyőzte őket ennek szükségességéről. Nekik sem volt könnyű, és nekünk sem lesz nehezebb, ha készek leszünk arra, amire ők készek voltak.

A Tiszavidéki Egyházterület vezetése tovább akarja vinni, amit az Úr elkezdett népével a hat missziótalálkozó által. Ezért hosszú távú misszióképzési tervet fektetett le, amelynek első alkalma május 18-án és 19-én lesz Miskolcon. Ha szeretnél csatlakozni, jelentkezz lelkészednél.

Isten csodálatos módon be fogja fejezni a munkáját ezen a földön. Legyél te is részese ennek a csodának!

 

Szeretettel:
Hegyes-Horváth Géza
egyházterületi elnök 
#2019_05/1

Keresés a cikkek között

További új cikkek

Ötletek a misszióra
Új

Nagy az öröm, mikor együtt örülünk Isten tetteinek!

Június 03.

A tiszaburai romamisszió a szolnoki gyülekezet missziója. Tiszabura 65 km-re van Szolnoktól, azonban a távolság ellenére a szolnoki lelkészek és testvérek áldozatos szívvel dolgoznak már 6–8 éve az ott élő roma családokért. Ez hosszú idő, és Isten úgy látta jónak, hogy segítséget küldjön számukra.

„Gyertek, gyűljünk össze!“
Új

Ördögöt űztünk egész nap…

Június 03.

…de szeretnénk majd máskor is ilyen szombatokat! Talán évente egyszer jó lenne hasonlót szervezni, nem kéne várni vele újabb 100 évet. A 200. évfordulót már az Új Jeruzsálemben tartjuk, onnan már nem kell űzni senkit…