Miért éri meg változtatni a berögzült szokásainkon?

Miért éri meg változtatni a berögzült szokásainkon?

A Ki a sótartóból-konferenciáról

Isten drága gyermekei, Szerző: Hegyes-Horváth Géza - Május 05. 49

A hatodik alkalommal is nagy családi istentisztelet lett a Ki a sótartóból missziótalálkozó. Jó volt látni a testvérek szemében az Isten iránti szeretetet, az áldott reménységet, hogy Jézus hamar visszajön értünk és a hálás szívből fakadó munkálkodni vágyást az Úr művében. Eljöttünk azért, hogy ünnepeljük csodálatos Istenünket, hogy ápoljuk a testvéri, munkatársi közösséget és hogy tanuljunk hatékonyan és örömmel dolgozni az Ő művében.

A Tiszavidéki Egyházterület vezetése megkeresi a világ különböző részein élő, az Úr művében hatékonyan dolgozó testvéreinket, és megkéri előadónak ezekre az alkalmakra. Ők mindannyian olyan személyek, akik nem csak az íróasztal mellől ismerik a missziót, hanem gyakorolják is mindennapi életükben. Így esett a választás erre az alkalomra Paolo Benini testvérre, aki korábban több tisztséget is betöltött az Olasz Unióban, de ennél lényegesebb, ahogyan az Istentől távol levő emberekért és a gyülekezetekért dolgozott és most is dolgozik egy másik országban, ahová a szolgálata szólította. A 73 tagú bergamói gyülekezet 245 tagúvá nőtte ki magát, és egy gyülekezet helyett most már négy különböző helyen jönnek össze, vendégekkel együtt körülbelül 400-an minden szombaton. Testvérünk jelenleg az Inter-Európai Divíziónál dolgozik Svájcban, de ott – a munkája mellett – még egy bibliatanulmányozó csoportot is vezet.

A missziótalálkozó előtti két napon a Tiszavidéki Egyházterület lelkészkarát képezte a misszióra, és próbálta elfogadtatni velünk azt a tényt, hogy a misszió ma is lehetséges, még Európában is. 18 olyan európai gyülekezetet tanulmányoztak, amelyek az elmúlt években jelentős növekedést tapasztaltak (Olaszországban, Spanyolországban, Portugáliában, Németországban, Svájcban, Romániában stb.). Ezeknek a tapasztalatait és tanulságait osztotta meg velünk.

Szombaton délelőtt Paolo testvér az Igéből tárta elénk a gyülekezetnövekedés lelki alapjait, délután pedig olyan tapasztalatokat osztott meg velünk, amelyek bizonyítják a misszió működőképességét.

Úttörőink jelentős áldozatot vállaltak a misszió sikeréért, és készek voltak változtatni berögződött gyakorlataikon, amikor a Szentlélek meggyőzte őket ennek szükségességéről. Nekik sem volt könnyű, és nekünk sem lesz nehezebb, ha készek leszünk arra, amire ők készek voltak.

A Tiszavidéki Egyházterület vezetése tovább akarja vinni, amit az Úr elkezdett népével a hat missziótalálkozó által. Ezért hosszú távú misszióképzési tervet fektetett le, amelynek első alkalma május 18-án és 19-én lesz Miskolcon. Ha szeretnél csatlakozni, jelentkezz lelkészednél.

Isten csodálatos módon be fogja fejezni a munkáját ezen a földön. Legyél te is részese ennek a csodának!

 

Szeretettel:
Hegyes-Horváth Géza
egyházterületi elnök 
#2019_05/1

Keresés a cikkek között

További új cikkek

„Gyertek, gyűljünk össze!“
Új

Az új élet tábora

Augusztus 09.

A fiatal felnőttek tábora Bózsván került megrendezésre július végén „új élet” névvel. A szervezők természetközeli helyszínnel, nagyon változatos programokkal, alternatívákat kínálva várták a résztvevőket, melyekből most a teljesség igénye nélkül szeretnék egy kis ízelítőt adni. 

Ötletek a misszióra
Új

A TÁBOR

Augusztus 08.

Mentek a TÁBORBA? – kérdezte a barátnőm július elején. Alapvető – válaszoltam. Nem volt kérdés, hogy az évek rutinja most sem törik meg, mégsem a megszokás vitt el újra...