Kincskeresés a nyíregyházi gyülekezetben

Kincskeresés a nyíregyházi gyülekezetben

Isten drága gyermekei, Szerző: Horváthné Ágoston Zsuzsanna - Április 22. 83

„Neveld a gyermeket a neki megfelelő módon, még ha megöregszik, akkor sem tér el attól.” (Példabeszédek 22:6)

2019. március 16 és 23 között a nyíregyházi gyülekezet gyermekiskolai osztálya is bekapcsolódott a Gyermekszolgálatok Osztálya által meghirdetett gyermek- és ifjúsági imahétbe. Amikor a gyerekek kezébe adtuk az „Isten Igéjének kincseit keresve” c. imaheti anyagot, bíztunk abban, hogy igazi kalandokat rejtő utazás veszi kezdetét, és a hét végeztével új kincsekkel gazdagodnak majd.

Szülőként gyakran rácsodálkozom, milyen éretten és letisztultan fogalmazzák meg a gyermekek saját gondolataikat, ezért őket kértem meg, mondják el, mi tetszett nekik a legjobban a kiadványban lévő tanulságos történetekből.

Leila (9 éves) a pénteki olvasmányt érezte igazán magáénak, mivel a hétköznapokban valóban összemosódik sokszor a jó és a rossz. Gyakorta lehet csalódni barátnőkben, akik látszólag jó szándékkal közelítenek feléd, s utólag derül fény tetteik gonosz voltára. S mennyire nehéz egy rossz tapasztalat után ugyanúgy tekinteni rájuk, mint azelőtt. Ez a lecke viszont felhívta a figyelmét arra, hogy ő maga is sokszor hibázik, követ el butaságokat a szüleivel, testvéreivel vagy osztálytársaival szemben, de ha a szeretet a meghatározó az életünkben, s mindent ez irányít, akkor bármilyen csorba kiköszörülhető.

Áron (11 éves) kedvence az „Ismerd meg Jézust a Biblia tanulmányozása által!” c. írás volt. „Anyukámat mindig érdekelte a nevek jelentése. Amikor én és a testvéreim születtek, akkor is utánanézett, mit jelent majd a nevünk, amit választottak apukámmal. Az én nevem azt jelenti: ihletett, tisztánlátó. Milyen érdekes, hogy Jézusnak sok nevét találjuk a Bibliában! Nekem a legjobban az Immánuel tetszik, ami azt jelenti: Velünk az Isten. Ha ez az eszembe jut, mindig biztonságban érzem magam.”

Bogit (8 éves) és Hannát (10 éves) is kutatásra sarkallta a nevek jelentéséről szóló olvasmány. Lelkesen keresték saját nevük jelentését, miközben elgondolkodtak azon, hogy a bibliai időkben milyen meghatározó volt a születendő gyermek személyiségére a névválasztás.

Engem személy szerint nagyon mélyen érintett, ahogy emellett Hanna megfogalmazta, mi volt számára a legnagyobb kincs, amit ez alatt az utazás alatt talált: „Meg kell tanulni bocsánatot kérni, mert az nagyon fontos. Ez fejleszti a lelkünket, de sajnos sokan nem tudnak.”

Gyülekezetünk óvodás csoportjának tagjai is érdeklődve hallgatták a napi gondolatokat. „Nekem minden tetszett” – nyilatkozott Abigél (4 éves). Testvére, Dávid (4 éves), a tanulmányban felfedezte az egyik kedvenc bibliai történetét: „Az volt a legjobb, hogy amikor az okos ember a sziklára tette a házát, az nem borult el!”

Miközben gyerekekkel foglalkozunk, példájukból megtanulhatjuk őszintén és egyszerűen fogadni Jézus tanításait. „Bizony mondom nektek, ha meg nem tértek, és olyanok nem lesztek, mint a kisgyermekek, nem mentek be a mennyek országába.” (Máté 18:3)

 

Horváthné Ágoston Zsuzsanna
Nyíregyházi gyülekezet


 
#2019_04/2

Keresés a cikkek között

További új cikkek

„Ez az az út, ezen járjatok.“
Új

Ha kapnál egy vásznat, te hogyan festenéd meg Jézust?

Július 02.

Egész életemben úgy gondoltam Jézusra, mint egy felnőtt férfira, akinek ilyen-olyan különleges képességei vannak. Meglátja az ember gondolatait, bárkivel képes együtt érezni, és azonnal kész valamilyen jó tanácsot adni.

„Gyertek, gyűljünk össze!“
Új

Hegyek-völgyek között…

Július 02.

Idén pünkösdkor, 2019. június 7–10 között nagyszerű közösségépítő kiránduláson vettünk részt a Debrecen, Munkácsy utcai gyülekezet tagjaival és a barátainkkal.