Merjünk gondolkozni, mert megéri!

Merjünk gondolkozni, mert megéri!

Az Értékteremtő Konferenciáról

„Gyertek, gyűljünk össze!“, Szerző: Bondár Klaudia - Április 07. 83

Idén március 29 és 31 között vehettünk részt az Értékteremtő Konferencián. Aki ott volt, tudja, hogy valóban értéket teremtettünk, és rendkívül megérte jelen lenni. A hétvége fő előadja Sam Leonor volt, az ő előadásával kezdődött a konferencia péntek este.

Én szombaton csatlakoztam be, és szerintem nagyon áldásosan telt a nap. Délelőtt csodaszép szolgálatokat hallgathattunk: zeneszámok, költemények hangzottak el, és nem utolsó sorban együtt is énekeltünk, ami szerintem mindig igazán felemelő érzés.

Érdeklődve vártam, hogy milyen üzenetet ad át Sam, akit már a valenciai ifjúsági találkozón is hallottam beszélni. Jó témát választott, és nagyon megérintett, amit mondott. Többek között arról is szó volt, hogy sokszor kérjük Istent, rendeljen ki nekünk ezt meg azt, és majd utána, ha már „tiszta a terep”, mi is segítünk másokon, mi is adunk. Amire Sam felhívta a figyelmünket ezzel kapcsolatban, az az, hogy először nekünk kell lépni, és azután tapasztalhatjuk meg a csodát is. Elgondolkodtam ezen, vajon hogyan tudom bevezetni a mindennapjaimba, illetve másoknak is átadni ezt a tartalmat.

Ebéd után átmentünk a Székely Bertalan utcai gyülekezetbe, hogy ott folytassuk a programot. Különböző szekciókon lehetett részt venni: én például nagyon nehezen döntöttem el, hogy melyiket válasszam, mert több lehetőség is tetszett. Végül a nők felszenteléséről szóló szeminárium mellett döntöttem, amit Csizmadia Robi tartott nekünk. Rendkívül hasznos volt, és sokat tanultam belőle, de biztos vagyok benne, hogy a többi szeminárium is ilyen jól sikerült. Az esti plenáris után – amit ismét élvezetessé tett Sam előadásmódja – a Duna Ifjúsági Központ várt bennünket egy jó hangulatú beszélgetésre és játékra.

Ha engem kérdezel, akkor azért is megéri ott lenni az Értékteremtőn, mert ennek a programnak valóban az a célja, hogy a fiatalokat gondolkodó lelki életre nevelje, és bevonja őket az egyház életébe. Találkozzunk a konferencián jövőre!

Folytatása következik...

 

Bondár Klaudia
Budapest, „C” gyülekezet


 
#2019_04/1

Keresés a cikkek között

További új cikkek

Mit olvassunk ma?
Új

Ha feltöltődnél reménnyel, használd a Reménycseppeket!

December 02.

„Csomagot hozott épp a postás. Megrendeltem egy könyvet, és ma meg is érkezett. A címe: Reménycseppek, írta: Gyürüs Panni.

Isten drága gyermekei
Új

Kórházi ágytól a keresztelő medencéig

December 02.

Napsütésre ébredtünk 2019. november 16-án a borongós, őszi napok után, amikor keresztségi ünnepélyre gyűltünk össze a gyulai gyülekezetben.