Szuperhősök költöztek Tiborszállásra

Szuperhősök költöztek Tiborszállásra

Isten drága gyermekei, Szerző: Csomó Hajnalka - Március 11. 107

Már negyedik alkalommal rendeztük meg a tiborszállási Péchy László Adventista Általános Iskolában a Csendes hét elnevezésű programot, melynek keretén belül bibliai igazságokat, történeteket tanulmányozunk, vagy bibliai személyek életével ismerkedünk meg.

A lassan hagyománnyá vált hetet most a bibliai szuperhősök tették izgalmassá, ugyanis a hét minden napján 1–1 bibliai személlyel ismerkedtünk meg, és fedeztük fel az életükben Isten csodálatos vezetését. A délutáni programoktól vált igazán valódivá a megismerés, hiszen hőseink történeteinek jellegzetes tárgyait alkottuk újra, és át is éltük azokat a pillanatokat, amelyekbe ők belekerülhettek. Elkészítettük Dávid hárfáját, Eszter királyi jogarát, a Tízparancsolat kőtábláit, Noé történetéből megalkottuk a szivárványt, és megfőztünk egy olyan ételt, amit Dániel is biztos szívesen fogyasztott volna.

A hetet egy szombati alkalommal zártuk, ahol megismerkedtünk a legnagyobb Hőssel, illetve felelevenítettük Őt: Jézus Krisztusról tanultunk, és ebben segítségünkre volt és Isten üzenetét tolmácsolta Dankó Ferenc TET-titkár. Az Úr különös és csodálatos módon használta fel ezt az időt arra, hogy az iskola diákjainak, pedagógusainak és a megjelent testvéreknek felbuzdítsa a szívét és lelkét Isten keresésére és szolgálatára. Jézus Krisztus a legnagyobb szuperhős, és gyermekeink nagy érdeklődéssel figyelték ennek a ténynek az alátámasztását.

Hiszem, hogy Isten mindent fel tud használni annak érdekében, hogy kimutassa hatalmas szeretetét és megmentő kegyelmét. Mi pedig ennek eszközei vagyunk, és szívmelengető érzés, hogy láthatjuk diákjaink érdeklődő tekintetét 1–1 ilyen alkalommal. Remélem, hogy a menny az ő életükben is képes változást előidézni.

Szeretettel kérek minden testvért, hogy imában emlékezzen meg az iskolánkról és annak tanulóiról, mert hiszem, hogy az ima az egyetlen megoldás mindarra, amivel a diákjaink és szüleik küzdenek!

 

Csomó Hajnalka
tiborszállási iskolalelkész

A tiborszállási iskolánk pillanatképeiből:

http://tetinfo.adventista.hu/cikkek/45-tanevzaro-es-ballagas-tiborszallason


 
#2019_03/1

Keresés a cikkek között

További új cikkek

Ötletek a misszióra
Új

Nagy az öröm, mikor együtt örülünk Isten tetteinek!

Június 03.

A tiszaburai romamisszió a szolnoki gyülekezet missziója. Tiszabura 65 km-re van Szolnoktól, azonban a távolság ellenére a szolnoki lelkészek és testvérek áldozatos szívvel dolgoznak már 6–8 éve az ott élő roma családokért. Ez hosszú idő, és Isten úgy látta jónak, hogy segítséget küldjön számukra.

„Gyertek, gyűljünk össze!“
Új

Ördögöt űztünk egész nap…

Június 03.

…de szeretnénk majd máskor is ilyen szombatokat! Talán évente egyszer jó lenne hasonlót szervezni, nem kéne várni vele újabb 100 évet. A 200. évfordulót már az Új Jeruzsálemben tartjuk, onnan már nem kell űzni senkit…