Szuperhősök költöztek Tiborszállásra

Szuperhősök költöztek Tiborszállásra

Isten drága gyermekei, Szerző: Csomó Hajnalka - Március 11. 119

Már negyedik alkalommal rendeztük meg a tiborszállási Péchy László Adventista Általános Iskolában a Csendes hét elnevezésű programot, melynek keretén belül bibliai igazságokat, történeteket tanulmányozunk, vagy bibliai személyek életével ismerkedünk meg.

A lassan hagyománnyá vált hetet most a bibliai szuperhősök tették izgalmassá, ugyanis a hét minden napján 1–1 bibliai személlyel ismerkedtünk meg, és fedeztük fel az életükben Isten csodálatos vezetését. A délutáni programoktól vált igazán valódivá a megismerés, hiszen hőseink történeteinek jellegzetes tárgyait alkottuk újra, és át is éltük azokat a pillanatokat, amelyekbe ők belekerülhettek. Elkészítettük Dávid hárfáját, Eszter királyi jogarát, a Tízparancsolat kőtábláit, Noé történetéből megalkottuk a szivárványt, és megfőztünk egy olyan ételt, amit Dániel is biztos szívesen fogyasztott volna.

A hetet egy szombati alkalommal zártuk, ahol megismerkedtünk a legnagyobb Hőssel, illetve felelevenítettük Őt: Jézus Krisztusról tanultunk, és ebben segítségünkre volt és Isten üzenetét tolmácsolta Dankó Ferenc TET-titkár. Az Úr különös és csodálatos módon használta fel ezt az időt arra, hogy az iskola diákjainak, pedagógusainak és a megjelent testvéreknek felbuzdítsa a szívét és lelkét Isten keresésére és szolgálatára. Jézus Krisztus a legnagyobb szuperhős, és gyermekeink nagy érdeklődéssel figyelték ennek a ténynek az alátámasztását.

Hiszem, hogy Isten mindent fel tud használni annak érdekében, hogy kimutassa hatalmas szeretetét és megmentő kegyelmét. Mi pedig ennek eszközei vagyunk, és szívmelengető érzés, hogy láthatjuk diákjaink érdeklődő tekintetét 1–1 ilyen alkalommal. Remélem, hogy a menny az ő életükben is képes változást előidézni.

Szeretettel kérek minden testvért, hogy imában emlékezzen meg az iskolánkról és annak tanulóiról, mert hiszem, hogy az ima az egyetlen megoldás mindarra, amivel a diákjaink és szüleik küzdenek!

 

Csomó Hajnalka
tiborszállási iskolalelkész

A tiborszállási iskolánk pillanatképeiből:

http://tetinfo.adventista.hu/cikkek/45-tanevzaro-es-ballagas-tiborszallason


 
#2019_03/1

Keresés a cikkek között

További új cikkek

„Gyertek, gyűljünk össze!“
Új

Az új élet tábora

Augusztus 09.

A fiatal felnőttek tábora Bózsván került megrendezésre július végén „új élet” névvel. A szervezők természetközeli helyszínnel, nagyon változatos programokkal, alternatívákat kínálva várták a résztvevőket, melyekből most a teljesség igénye nélkül szeretnék egy kis ízelítőt adni. 

Ötletek a misszióra
Új

A TÁBOR

Augusztus 08.

Mentek a TÁBORBA? – kérdezte a barátnőm július elején. Alapvető – válaszoltam. Nem volt kérdés, hogy az évek rutinja most sem törik meg, mégsem a megszokás vitt el újra...