Itt a farsang… a konyhában

Itt a farsang… a konyhában

Egészségünkre!, Szerző: Dankóné Reisinger Magdolna - Március 11. 125

Február 20-án került sor az idei év első főzőkörére a debreceni Munkácsy utcai gyülekezetünkben. A régebben nagy sikernek örvendő sorozatunk egy kicsit átalakult, hogy még több embert meg tudjunk szólítani általa: most a vegán ételek mellett készítettünk vegetáriánus és gluténmentes ételeket is. Az egész éven átívelő főzőkörsorozatunk a „Családi kör…” a konyhában címet viseli, jelezve azt, hogy a főzés milyen fontos egy család életében. Pláne a jó, egészséges főzés!

Erre az évre nagy örömünkre kibővült az ételeket készítő gárdánk is, a mostani alkalomra összesen öten készültünk a farsangi időszak ételeivel. Egy komplett menüsort állítottunk össze a levestől kezdve a salátákon át a desszerttel bezárólag, melyeket mindenki ingyenesen megkóstolhat, aki eljön a rendezvényünkre. Az ételeket általában előre megfőzzük, és a helyszínen bemutatjuk, beszélünk az alapanyagokról és a praktikákról, illetve minden alkalommal még 1–2 gyorsan elkészíthető ennivalót is összeállítunk a helyszínen.

A következő főzőkörünk pedig – március 20-án (szerdán) 17 órától a Munkácsy utca 19. sz. alatt – a tavaszi megújulás jegyében várja az érdeklődőket.

Ekkor többek között zöld turmixot, retekcsírát, friss zöldségleveket, tavaszi salátát, medvehagymás krémlevest és pogácsát, zöldséglepcsánkát és kölesből készült hamis túrótortát kóstolhatnak majd meg a résztvevők. A közös étkezés mellett megismerhetik a jelenlevők az ételek receptjeit, valamint azok pontos elkészítési módját, továbbá az egészséges hozzávalókról is hallhatnak érdekességeket.

Köszönjük, ha ajánljátok ti is a programunkat, vagy lélekben velünk vagytok ezeken!

 

Dankóné Reisinger Magdolna
a Debrecen, Munkácsy utcai gyülekezet tagja

 

Málnahabos fánk, avokádós csokikrém, kölesfasírt, babsaláta… A farsangi finomságok receptjeiben itt merülhettek el:

http://tetinfo.adventista.hu/media/images/cikkek/122/itt-a-farsang....pdf

 


 
#2019_03/1

Keresés a cikkek között

További új cikkek

Isten drága gyermekei
Új

Párhuzamok és kapcsolódások: az Úr mindennapi csodái

Október 08.

Egy időpont: 2019. szeptember 21. (szombat) Két helyszín: Békéscsaba és Debrecen Két program: a „Ki a sótartóból!”-konferencia és egy keresztség

Portré
Új

Mint ősszel a falevél…

Október 08.

Mit gondoltok, mekkora súlya lehet 1,5 kamionnyi vagy 30 raklap Bibliának? Ezt mi csak sejthetjük, de egyik testvérünk pontosan tudja, mert mostanra ajándékozott oda ennyi Szentírást a jó Isten neve megdicsőítésére és sokak áldására.