Itt a farsang… a konyhában

Itt a farsang… a konyhában

Egészségünkre!, Szerző: Dankóné Reisinger Magdolna - Március 11. 106

Február 20-án került sor az idei év első főzőkörére a debreceni Munkácsy utcai gyülekezetünkben. A régebben nagy sikernek örvendő sorozatunk egy kicsit átalakult, hogy még több embert meg tudjunk szólítani általa: most a vegán ételek mellett készítettünk vegetáriánus és gluténmentes ételeket is. Az egész éven átívelő főzőkörsorozatunk a „Családi kör…” a konyhában címet viseli, jelezve azt, hogy a főzés milyen fontos egy család életében. Pláne a jó, egészséges főzés!

Erre az évre nagy örömünkre kibővült az ételeket készítő gárdánk is, a mostani alkalomra összesen öten készültünk a farsangi időszak ételeivel. Egy komplett menüsort állítottunk össze a levestől kezdve a salátákon át a desszerttel bezárólag, melyeket mindenki ingyenesen megkóstolhat, aki eljön a rendezvényünkre. Az ételeket általában előre megfőzzük, és a helyszínen bemutatjuk, beszélünk az alapanyagokról és a praktikákról, illetve minden alkalommal még 1–2 gyorsan elkészíthető ennivalót is összeállítunk a helyszínen.

A következő főzőkörünk pedig – március 20-án (szerdán) 17 órától a Munkácsy utca 19. sz. alatt – a tavaszi megújulás jegyében várja az érdeklődőket.

Ekkor többek között zöld turmixot, retekcsírát, friss zöldségleveket, tavaszi salátát, medvehagymás krémlevest és pogácsát, zöldséglepcsánkát és kölesből készült hamis túrótortát kóstolhatnak majd meg a résztvevők. A közös étkezés mellett megismerhetik a jelenlevők az ételek receptjeit, valamint azok pontos elkészítési módját, továbbá az egészséges hozzávalókról is hallhatnak érdekességeket.

Köszönjük, ha ajánljátok ti is a programunkat, vagy lélekben velünk vagytok ezeken!

 

Dankóné Reisinger Magdolna
a Debrecen, Munkácsy utcai gyülekezet tagja

 

Málnahabos fánk, avokádós csokikrém, kölesfasírt, babsaláta… A farsangi finomságok receptjeiben itt merülhettek el:

http://tetinfo.adventista.hu/media/images/cikkek/122/itt-a-farsang....pdf

 


 
#2019_03/1

Keresés a cikkek között

További új cikkek

Ötletek a misszióra
Új

Nagy az öröm, mikor együtt örülünk Isten tetteinek!

Június 03.

A tiszaburai romamisszió a szolnoki gyülekezet missziója. Tiszabura 65 km-re van Szolnoktól, azonban a távolság ellenére a szolnoki lelkészek és testvérek áldozatos szívvel dolgoznak már 6–8 éve az ott élő roma családokért. Ez hosszú idő, és Isten úgy látta jónak, hogy segítséget küldjön számukra.

„Gyertek, gyűljünk össze!“
Új

Ördögöt űztünk egész nap…

Június 03.

…de szeretnénk majd máskor is ilyen szombatokat! Talán évente egyszer jó lenne hasonlót szervezni, nem kéne várni vele újabb 100 évet. A 200. évfordulót már az Új Jeruzsálemben tartjuk, onnan már nem kell űzni senkit…