„Ti is ugyanígy tegyetek, ahogy én tettem veletek.” (Jn 13:15)

„Ti is ugyanígy tegyetek, ahogy én tettem veletek.” (Jn 13:15)

Ajánlhatom?, Szerző: Szőllősyné Nagy Annamária - Február 04. 144

A lábmosás szertartása megosztja a protestáns világot, sok tévhit kering az adventisták és a lábmosás kapcsán. Az egyik ilyen, hogy a gyülekezetben a szent jegyek vétele előtt mindenki mindenkinek megmossa a lábát.

A lábmosás egy szükséges lelki előkészület a Krisztussal való szövetség megújításához. Ez az Istennel és az egymással való bűnrendezés szimbóluma.

Vannak különleges, felejthetetlen „lábmosás élményeink”. Itt természetesen szimbolikus lelki élményekre gondolok, amelyek alapjában megváltoztatják, újjászülik, regenerálják a megfáradt emberi kapcsolatokat. Áthidalják a generációk közötti különbségeket, és lelki közelségbe visznek bennünket Istennel és hittestvéreinkkel.

Az egyik különleges élményem, amikor hárman mostuk meg egymás lábait három generációból. Így élhettük át mindhárman a generációk közötti falak leomlását, majd a lelki értelemben való közeledést. Egy másik alkalommal a szertartás ideje alatt az „Amint vagyok…” dallama segített jobban ráhangolódni erre a szimbolikus cselekményre.

 

Ehhez való igényes, aranyhímzéssel ellátott lábmosási törölközők kaphatók
a debreceni ReményPont Közösségi Irodában

 

Tel.: 06 30/716-8441
Címünk: Debrecen, Darabos utca 19.

Keressetek minket bizalommal, ha vásárolni szeretnétek a gyülekezeteteknek!

 

Szőllősyné Nagy Annamária

Debrecen


 
#2019_02/1

Keresés a cikkek között

További új cikkek

„Gyertek, gyűljünk össze!“
Új

Az új élet tábora

Augusztus 09.

A fiatal felnőttek tábora Bózsván került megrendezésre július végén „új élet” névvel. A szervezők természetközeli helyszínnel, nagyon változatos programokkal, alternatívákat kínálva várták a résztvevőket, melyekből most a teljesség igénye nélkül szeretnék egy kis ízelítőt adni. 

Ötletek a misszióra
Új

A TÁBOR

Augusztus 08.

Mentek a TÁBORBA? – kérdezte a barátnőm július elején. Alapvető – válaszoltam. Nem volt kérdés, hogy az évek rutinja most sem törik meg, mégsem a megszokás vitt el újra...