„Ti is ugyanígy tegyetek, ahogy én tettem veletek.” (Jn 13:15)

„Ti is ugyanígy tegyetek, ahogy én tettem veletek.” (Jn 13:15)

Ajánlhatom?, Szerző: Szőllősyné Nagy Annamária - Február 04. 123

A lábmosás szertartása megosztja a protestáns világot, sok tévhit kering az adventisták és a lábmosás kapcsán. Az egyik ilyen, hogy a gyülekezetben a szent jegyek vétele előtt mindenki mindenkinek megmossa a lábát.

A lábmosás egy szükséges lelki előkészület a Krisztussal való szövetség megújításához. Ez az Istennel és az egymással való bűnrendezés szimbóluma.

Vannak különleges, felejthetetlen „lábmosás élményeink”. Itt természetesen szimbolikus lelki élményekre gondolok, amelyek alapjában megváltoztatják, újjászülik, regenerálják a megfáradt emberi kapcsolatokat. Áthidalják a generációk közötti különbségeket, és lelki közelségbe visznek bennünket Istennel és hittestvéreinkkel.

Az egyik különleges élményem, amikor hárman mostuk meg egymás lábait három generációból. Így élhettük át mindhárman a generációk közötti falak leomlását, majd a lelki értelemben való közeledést. Egy másik alkalommal a szertartás ideje alatt az „Amint vagyok…” dallama segített jobban ráhangolódni erre a szimbolikus cselekményre.

 

Ehhez való igényes, aranyhímzéssel ellátott lábmosási törölközők kaphatók
a debreceni ReményPont Közösségi Irodában

 

Tel.: 06 30/716-8441
Címünk: Debrecen, Darabos utca 19.

Keressetek minket bizalommal, ha vásárolni szeretnétek a gyülekezeteteknek!

 

Szőllősyné Nagy Annamária

Debrecen


 
#2019_02/1

Keresés a cikkek között

További új cikkek

Ötletek a misszióra
Új

Nagy az öröm, mikor együtt örülünk Isten tetteinek!

Június 03.

A tiszaburai romamisszió a szolnoki gyülekezet missziója. Tiszabura 65 km-re van Szolnoktól, azonban a távolság ellenére a szolnoki lelkészek és testvérek áldozatos szívvel dolgoznak már 6–8 éve az ott élő roma családokért. Ez hosszú idő, és Isten úgy látta jónak, hogy segítséget küldjön számukra.

„Gyertek, gyűljünk össze!“
Új

Ördögöt űztünk egész nap…

Június 03.

…de szeretnénk majd máskor is ilyen szombatokat! Talán évente egyszer jó lenne hasonlót szervezni, nem kéne várni vele újabb 100 évet. A 200. évfordulót már az Új Jeruzsálemben tartjuk, onnan már nem kell űzni senkit…