A Fiatalok Jézusért Konferencián jártam

A Fiatalok Jézusért Konferencián jártam

„Gyertek, gyűljünk össze!“, Szerző: Marosán Réka - Február 04. 124

„Ha a szót annak legnemesebb értelmében vesszük, a nevelés munkája és a megváltás műve tulajdonképpen azonos...” (Ellen G. White: Nevelés)
 

Az idei év első nagyobb ifjúsági rendezvényeként ismét, immár kilencedik alkalommal szervezték meg a Fiatalok Jézusért Konferenciát. A fő téma az volt, hogy Isten miként állítja helyre bennünk az Ő képmását, hogyan neveli, formálja a jellemünket. A reggeli áhítatok, az esti plenárisok és az énekek jó része segített, hogy jobban el tudjunk mélyülni ebben a témában. Israel Ramos főelőadóként jött közénk, aki részt vett az első Generation of Youth for Christ (GYC) alapításában. (A GYC a Fiatalok Jézusért Konferencia, amely Amerikából indult el.) További előadónk a szemináriumok és a bizonyságtételek alatt: Milan Moskala (fogorvos-misszionárius Bangladesben), Jonathan Ostrowski (a Hyvcamp képviselője), Ősz-Farkas Ernő (DET-elnök) és Horváth Gábor (lelkész, addiktológiai konzultáns) volt.

A reggeli áhítatok után különböző témájú szemináriumokon vehettünk részt. Számomra különösen nehéz volt választani a sok érdekes téma közül. Végül két helyre mentem: egy kutatás beszámolóját hallgattam meg Ősz-Farkas Ernőtől, aki a 2015-ben zajló csatlakozás (KERAK–Unió) motivációit, lélektanát vizsgálta. Nagyon tanulságosnak és fontosnak tartom, hogy fiatalként is foglalkozzunk e kérdéssel, és tanuljunk belőle. Továbbá Horváth Gábor párkapcsolatokat és társfüggőséget bemutató előadása is különösen aktuális a mai fiatalok számára, hisz egyre több rossz mintát láthatunk ezekre, akár a családunkban, akár a környezetünkben.

Péntek délután újra lehetőségünk volt elmenni missziós programokra. Négyféle ilyen program jött létre. Évek óta visszajárunk egy idősotthonba, ahol már jól ismernek bennünket. Ott énekelünk, és ajándékot viszünk a lakóknak. Második éve pedig egy gyermekotthonba is el tudtunk látogatni, játszani és foglalkozni a szeretetre vágyó gyerekekkel. Öröm volt látni, ahogy készültünk ezekre a helyekre, gyakorolva az énekeket és megszervezve a játékokat. Ezen kívül igés köveket helyeztünk el a város több pontján, hogy így is találkozzanak az emberek a jó hírrel, amit szerettünk volna nekik elvinni. A Nyugati pályaudvar aluljárójában is több szép tapasztalatot szerezhettünk a könyv-, GLOW-füzetek és igés lufik osztásakor. Én ezt a helyszínt koordináltam. Az utcai misszió ugyan nem mindig könnyű, mert sokan elzárkózhatnak. Éppen ezért csodálatos látni, mikor valakit mégis megszólít a Szentlélek, és olyan beszélgetésben, tapasztalatban van részünk, ami ajándék nekünk és a járókelőnek is.

A szervező csapat részeként is rendkívül hálás vagyok ezért az egész alkalomért. Isten sokat tanított nekünk a készülés során, valamint a konferencia ideje alatt is. Imádságos szívvel készültünk és a csapattal való heti közös ima mindig békességet és nyugalmat hozott a problémás kérdések mellett is.

A korábbi években is mindig ott tudtam lenni ezen a konferencián. Igazi lelki élményeket kaptam általuk, és nagyon sok motivációt indítottak el bennem. Tiszta szívvel ajánlom nektek, és bízom benne, hogy jövőre találkozunk!

 

Marosán Réka

Budapest
 

Felvételeket itt találhattok a Youtube-on az alkalomról „Fiatalok Jézusért Konferencia” kulcsszóval:

https://www.youtube.com/results?search_query=fiatalok+j%C3%A9zus%C3%A9rt+konferencia+2019 
#2019_02/1

Keresés a cikkek között

További új cikkek

Ötletek a misszióra
Új

Nagy az öröm, mikor együtt örülünk Isten tetteinek!

Június 03.

A tiszaburai romamisszió a szolnoki gyülekezet missziója. Tiszabura 65 km-re van Szolnoktól, azonban a távolság ellenére a szolnoki lelkészek és testvérek áldozatos szívvel dolgoznak már 6–8 éve az ott élő roma családokért. Ez hosszú idő, és Isten úgy látta jónak, hogy segítséget küldjön számukra.

„Gyertek, gyűljünk össze!“
Új

Ördögöt űztünk egész nap…

Június 03.

…de szeretnénk majd máskor is ilyen szombatokat! Talán évente egyszer jó lenne hasonlót szervezni, nem kéne várni vele újabb 100 évet. A 200. évfordulót már az Új Jeruzsálemben tartjuk, onnan már nem kell űzni senkit…