ADRA-munka Szerencsen és a vonzáskörzetében

ADRA-munka Szerencsen és a vonzáskörzetében

Ötletek a misszióra, Szerző: Akácosiné Nagy Ágnes - Február 04. 94

Szerencsen már több mint 20 éve jelen van az Adventista Fejlesztési és Segély Alapítvány, az ADRA. Köztudott, hogy Borsod-Abaúj-Zemplén megye területén igen magas a munkanélküliségi ráta. Mivel én a szociális igazgatás területén dolgoztam, így első kézből láttam ezeket a problémákat. A társintézményekkel (mint pl. a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálattal) együttműködve kezdetben a városban élő, nehéz körülmények között levőket segítettük. Később a tevékenységünk a munkakapcsolatok által kiterjedt a környező településekre is.

Korábban a szerencsi önkormányzat biztosított helyiségeket az érkező szállítmányoknak, így itt zajlottak a ruhaosztások vagy a ruhabörzék – évente akár több alkalommal is.

A kormányhivatalok megalakulását követően a Szerencsi Járási Hivatal Vezetése is támogatja e tevékenységet, hiszen a Gyámhivatali Osztállyal együtt rálátásunk van az illetékességi területünkön élő, szükségben lévő családok körére.

– Az ADRA tulajdonát képező 2 db kórházi ágy nagy segítséget jelent a súlyos beteg hozzátartozóikat ápolóknak.

– Szerencsen és főleg vonzáskörzetében 2018-ban több szállítmánnyal segíthettük azokat a nehéz életkörülmények között élő családokat, akik igényelték a segítségünket. Összesen 180 család kapott adományt, amely így 450 főt érintett.

– A családok mellett időseket ellátó intézményt is támogattunk, főleg inkontinenciatermékekkel.

Hálásak vagyunk a jó Istennek, hogy egyházunk mellett működik egy szeretetszolgálat, amely által a szükségben levő családokon segíthetünk, így is bemutatva Istenünk gondoskodó szeretetét!

 

Akácosiné Nagy Ágnes

szerencsi gyülekezet


 
#2019_02/1

Keresés a cikkek között

További új cikkek

Isten drága gyermekei
Új

Párhuzamok és kapcsolódások: az Úr mindennapi csodái

Október 08.

Egy időpont: 2019. szeptember 21. (szombat) Két helyszín: Békéscsaba és Debrecen Két program: a „Ki a sótartóból!”-konferencia és egy keresztség

Portré
Új

Mint ősszel a falevél…

Október 08.

Mit gondoltok, mekkora súlya lehet 1,5 kamionnyi vagy 30 raklap Bibliának? Ezt mi csak sejthetjük, de egyik testvérünk pontosan tudja, mert mostanra ajándékozott oda ennyi Szentírást a jó Isten neve megdicsőítésére és sokak áldására.