ADRA-munka Szerencsen és a vonzáskörzetében

ADRA-munka Szerencsen és a vonzáskörzetében

Ötletek a misszióra, Szerző: Akácosiné Nagy Ágnes - Február 04. 67

Szerencsen már több mint 20 éve jelen van az Adventista Fejlesztési és Segély Alapítvány, az ADRA. Köztudott, hogy Borsod-Abaúj-Zemplén megye területén igen magas a munkanélküliségi ráta. Mivel én a szociális igazgatás területén dolgoztam, így első kézből láttam ezeket a problémákat. A társintézményekkel (mint pl. a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálattal) együttműködve kezdetben a városban élő, nehéz körülmények között levőket segítettük. Később a tevékenységünk a munkakapcsolatok által kiterjedt a környező településekre is.

Korábban a szerencsi önkormányzat biztosított helyiségeket az érkező szállítmányoknak, így itt zajlottak a ruhaosztások vagy a ruhabörzék – évente akár több alkalommal is.

A kormányhivatalok megalakulását követően a Szerencsi Járási Hivatal Vezetése is támogatja e tevékenységet, hiszen a Gyámhivatali Osztállyal együtt rálátásunk van az illetékességi területünkön élő, szükségben lévő családok körére.

– Az ADRA tulajdonát képező 2 db kórházi ágy nagy segítséget jelent a súlyos beteg hozzátartozóikat ápolóknak.

– Szerencsen és főleg vonzáskörzetében 2018-ban több szállítmánnyal segíthettük azokat a nehéz életkörülmények között élő családokat, akik igényelték a segítségünket. Összesen 180 család kapott adományt, amely így 450 főt érintett.

– A családok mellett időseket ellátó intézményt is támogattunk, főleg inkontinenciatermékekkel.

Hálásak vagyunk a jó Istennek, hogy egyházunk mellett működik egy szeretetszolgálat, amely által a szükségben levő családokon segíthetünk, így is bemutatva Istenünk gondoskodó szeretetét!

 

Akácosiné Nagy Ágnes

szerencsi gyülekezet


 
#2019_02/1

Keresés a cikkek között

További új cikkek

Ötletek a misszióra
Új

Nagy az öröm, mikor együtt örülünk Isten tetteinek!

Június 03.

A tiszaburai romamisszió a szolnoki gyülekezet missziója. Tiszabura 65 km-re van Szolnoktól, azonban a távolság ellenére a szolnoki lelkészek és testvérek áldozatos szívvel dolgoznak már 6–8 éve az ott élő roma családokért. Ez hosszú idő, és Isten úgy látta jónak, hogy segítséget küldjön számukra.

„Gyertek, gyűljünk össze!“
Új

Ördögöt űztünk egész nap…

Június 03.

…de szeretnénk majd máskor is ilyen szombatokat! Talán évente egyszer jó lenne hasonlót szervezni, nem kéne várni vele újabb 100 évet. A 200. évfordulót már az Új Jeruzsálemben tartjuk, onnan már nem kell űzni senkit…