Evangelizáció Biriben

Evangelizáció Biriben

Ötletek a misszióra, Szerző: Bálint György - Január 07. 129

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Biriben az elmúlt évben lett 70 éves az adventista gyülekezet. Mára sajnos már csak 5 gyülekezeti taggal, ebből 3 aktív testvérrel működik a közösség.

Nagyon vágyunk arra és keressük imában és tervekkel annak az útját, hogyan lehetne a településen programokkal és evangelizációs tevékenységekkel képviselnünk és terjesztenünk a reménység üzenetét. Egy ilyen lehetőségként kínálkozott a közösség 70 éves születésnapjának megtartása.

Az alkalomra nemcsak Biri polgármesterét és jegyzőjét hívtuk meg, hanem a régen élt testvéreink leszármazottait, családtagjait is. Örültünk, hogy a faluból eljött 15–20 vendég, akik kifejezték, mennyire értékelik ezt a megemlékezést. Ők csak jó tapasztalatokkal emlékeznek vissza a régi adventistákra, mert mindenben példaadó volt az életük.

Az ünnepély keretében vers- és énekszolgálatok hangzottak el, a falu polgármesterének köszöntő szavai, majd Soós Zoltán presbiter testvér igei gondolatai. A Szabolcsi Adventista Vegyeskar felemelő kórusműveket énekelt, és régi fotók kivetítésével felidéztük a múlt eseményeit. Ezek sorában kiemelt hangsúlyt kaptak azok a csodák, amiket a régen élt testvéreink átéltek Isten hatalmának megtapasztalásával, ahogy meghallgatta őket a kéréseikben, és támogatta hitben a kitartásukat.

Az ünnepet egy kis vendégség zárta, amikor tovább beszélgethettünk a vendégeinkkel és egymással Urunk szeretetéről és az evangelizáció további lehetőségeiről.

 

Bálint György

lelkész


 
#2019_01/1

Keresés a cikkek között

További új cikkek

Mit olvassunk ma?
Új

Ha feltöltődnél reménnyel, használd a Reménycseppeket!

December 02.

„Csomagot hozott épp a postás. Megrendeltem egy könyvet, és ma meg is érkezett. A címe: Reménycseppek, írta: Gyürüs Panni.

Isten drága gyermekei
Új

Kórházi ágytól a keresztelő medencéig

December 02.

Napsütésre ébredtünk 2019. november 16-án a borongós, őszi napok után, amikor keresztségi ünnepélyre gyűltünk össze a gyulai gyülekezetben.